Teelt

background image
background image
background image
background image
background image

Teelt

De Vlechterij heeft haar eigen grienden met verschillende soorten wilgenhout, allen geschikt voor het maken van vlechtwerken:

  • Twee en driejarig hout voor het maken van verschillende tuinobjecten, zoals tuinschermen en priëlen. Deze wilgen (bleeslatten) worden in bossen van 20 stuks geleverd. De lengte van deze wilgen is ongeveer 5 meter, de dikte aan de voet van de wilg kan variëren tussen de 2 en 3 cm. Deze wilgen zijn voornamelijk van de katwilg, soms ook schietwilg of kraakwilg.
  • Eenjarig hout - voornamelijk "Belgisch Rood" - voor de mandenmakerij.


Soorten
Andere soorten die we produceren zijn variëteiten van de S. purpurea, Brittany green, of Dicky Meadows of kruisingen zoals LNN en Bleu. Bijzonder is de fel oranje Britensis.

 

In de winter en het vroege voorjaar kunt u deze soorten als stekken verkrijgen, zodat u zelf een twijgwaardje kunt aanleggen.

Prijzen van de wilgen (alle prijzen zijn inclusief 9% BTW)

  • Bleeslatten  € 16,50 per bos
  • Dunne tweejarige (dek)latten € 15,- per bos
  • Eenjarige wilgen in verschillende lengtes € 15,- per bos 

 

Let op: Wij hebben geen winkel. Onze producten kunnen alleen afgehaald worden op afspraak. Dit komt omdat wij meestal op locatie aan het werk zijn. Voor een afspraak kun je contact opnemen met Piet-Hein Spieringhs via 06 - 25 121 728.


Deze pagina delen:  

© 2022 De Vlechterij   /   Bouw en hosting door MasterMakers