Duurzame Wouwse Tuin

Op 13 mei 2017 werd de allereerste NL Greenlabel Inspiratietuin van Nederland geopend in De Wouwse Tuinen in Wouw. De Vlechterij mocht, als een van de bij NL Greenlabel aangesloten bedrijven, een bijdrage leveren aan deze prachtige tuin. Meer informatie over de Wouwse tuin.Wadland

In 2014 werkte Piet-Hein mee aan het kunstproject Wadland van SLeM tijdens het Oerolfestival op Terschelling.

 

"Een poëtisch filmverslag van het bouw- en ontwikkelingsproces

 

Wadland was gedurende de zomer van 2014 een tijdelijk landschap op de Noordsvaarder van Terschelling. Het is een labyrint van wilgentenenbouwsels, een ruimtelijke interpretatie van Pier en Oceaan van Mondriaan. Het landschap en het filmverslag maken de schoonheid en de continuïteit van de cyclische processen van de Waddenzee beleefbaar. Wadland is gebouwd door tweehonderdvijftig studenten en vrijwilligers." (bron: SLeM)

 

foreground image


Opening Energiehuis, Leusden

 

Zaterdag 21 maart 2009 was een leuk nieuws moment voor de Vlechterij. Op deze dag werd het Energieplushuis in Leusden geopend door de toenmalige minister van Ruimte en Milieu (VROM), Jacqueline Cramer. 

 

Opening Energieplushuis op Youtube

 

foreground image


Eigen Huis en Tuin

Voor het RTL4 programma Eigen Huis en Tuin is een Coracle gemaakt als decoratief element bij een waterpartij (aflevering 26, uitgezonden op 21 februari 2009).

 

Alleen het geraamte is gebruikt als decoratief element. Om een Coracle waterdicht te maken werd een koeienhuid gebruikt.

 

Wat is een Coracle?

Een Coracle is een licht gevlochten bootje die van oorsprong in gebruik was in Ierland, Schotland, Wales, West en Zuid-West Engeland, maar ook in India, Vietnam en Tibet.

 

 Seasons Tuinen

Voorjaar 2012 verscheen er een artikel op de website van Seasons over De Vlechterij in het kader van Nederland Doet.

 

Tevens is voor een artikel in Seasons Tuinen Voorjaar 2012 over het maken van een levend Berceau, een serie foto's gemaakt. 

 

Download Foto's voor Seasons Tuinen


People, Planet, Profit

Onder het motto 'Elke dag een duurzame webtip' verscheen een artikel op de website van P+ (People, Planet, Profit).

 

Wat is P+?

P+ wil het multimedium zijn voor de praktijk van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en biedt een  tijdschrift, website, e-zine, movies, congressen en seminars.

 

 

foreground image


© 2022 De Vlechterij   /   Bouw en hosting door MasterMakers