Vlechtboek

background image
background image
background image
background image

Vlechtboek

Met trots presenteren wij het mooi vormgegeven Nederlandstalig vlechtboek Van wilg tot mand. In het boek staan verhalen over (historisch) mandwerk, duidelijk beschreven instructies, een instructie dvd en veel fotomateriaal.

 

De manden

In het boek vindt u beschrijvingen van veelal in onbruik geraakte manden. Deze manden werden op een zeer speciale en doeltreffende manier gevlochten en hadden een grote gebruikswaarde. Nu de oude beroepsvlechters vrijwel allemaal zijn gestopt, dreigen kennis en vaardigheden verloren te gaan. En daarmee een belangrijk stukje cultuur historie. 

 

Dvd

De dvd dient als handleiding om de meeste manden te kunnen maken die in het boek beschreven staan. De dvd toont de verschillende onderdelen van het vlechten, zoals:  bodems, kimmen, inslag, randen en het aanzetten van oren. 

 

Wat kost het?

Het boek kost € 39.50. (Verzendkosten € 4,95). Je kunt het boek bestellen door € 44,45 over te maken op bankrekening NL74TRIO 0777898160 t.n.v. De Vlechterij te Zeist, o.v.v. je naam en adres. Wanneer het overgemaakte bedrag is bijgeschreven, verzenden wij uw bestelling. 

 

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer informatie over het boek? Neem vooral contact op met Piet-Hein Spieringhs.

 

Download Pagina uit het boek

Deze pagina delen:  

© 2022 De Vlechterij   /   Bouw en hosting door MasterMakers