Tunen en tuinschermen

background image
background image
background image
background image
background image

Tunen en tuinschermen

Een tuun is een (milieu)vriendelijke manier om een tuinafscheiding te maken. De palen worden op regelmatige afstand de grond ingeslagen. Vervolgens word twee- of driejarig wilgenhout om de palen heen gevlochten. Wij gebruiken zoveel mogelijk wilgentenen van gelijke dikte en lengte, zodat een mooi regelmatig patroon ontstaat. Een fraai gevlochten afwerkrand maakt het geheel af.


Je kunt kiezen voor verschillende hoogtes en het aanbrengen van bochten. Dat geeft de mogelijkheid om aan te sluiten bij het karakter van uw tuin. Wij komen graag bij je langs voor advies en/of een offerte.

 

Wat is de levensduur?

De levensduur van een tuun is acht tot tien jaar. Wilg is een zachte houtsoort die niet veel langer meegaat. Je kunt de duurzaamheid echter vergroten door de afscheiding te laten begroeien met klimplanten.

 

Wanneer kan de tuun gezet worden?

De tuun kan geplaatst worden vanaf de bladval begin november tot in juni. Het gehakte hout is dan voldoende taai en gewillig om het te buigen en te vlechten. Daarna is het te droog om nog mee te vlechten. 

 

Meer informatie

Heb je algemene vragen, wil je een prijsopgave of meer informatie over tunen? Neem vooral contact op met Piet-Hein Spieringhs.


Deze pagina delen:  

© 2022 De Vlechterij   /   Bouw en hosting door MasterMakers